VIK OPEN DAY 2020

A 2020. november 27-én tartott online nyílt nap újra megnézhető a kar YouTube csatornáján

Program:

Dr. Tevesz Gábor: Bemutatkozik a BME VIK
Hol áll a BME VIK diplomája a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacon? Milyen szakmákat kínálunk, milyen tartalommal és milyen lehetőségekkel? Hogyan érdemes készülnie a felsőoktatásba egy középiskolásnak? Extra ajánlatok bevállalós diákoknak!
Dr. Sántha Hunor: Bioérzékelők
Szemléletes magyarázatok az anyag és az élet szerkezete / természete / mérhetősége témakörében. Fejlesztési és innovációs megfontolások az elméleti tudás alapjairól építkezve. Tekints be a BME VIK Szenzor és Mikrofluidika Labor vezetője által vezetett élőben felvett “Lányok Napja 2020” ismeretterjesztő szemináriumba.
Dr. Forstner Bertalan: Most akkor ott van, vagy nincs ott?
A technológia látványos. A technológia a háttérből szolgál. A technológia megmutat dolgokat, amik segítenek az ügyeinkben. A technológia észrevétlenül megoldja, ami fel sem tűnik nekünk. Most akkor ott van, vagy nincs ott? Minden mindennel összefügg. Lássuk hogyan! (Vagy pont, hogy ne lássuk?)
Dr. Dudás Levente: Magyar zsebműholdak
5 centis kocka a világ eddigi legkisebb működő műholdja tudományos kísérlettel a fedélzetén. Mi a  magyar műholdak sikerének titka? Mi  is az az elektroszmog? Egyetemisták gyakorlati űrtechnológiából diplomáznak a Műegyeteme